Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Κοκορέτσια! Κοκορέτσια παντού!

Σήμερα θα μιλήσουμε για μία πονεμένη ιστορία στο κεφάλαιο της διακόσμησης: τα καλώδια. Και μόνο που τα σκέφτομαι με πιάνει πονοκέφαλος. Κάθε φορά που ξεφυλλίζω ένα περιοδικό διακόσμησης ή βλέπω μία ταινία, κοιτάζω τα άδεια πατώματα, τα φωτιστικά που χωρίς καλώδιο λειτουργούν, την έλλειψη φορτιστών και αναρωτιέμαι "Αυτοί οι άνθρωποι πως ζουν; Που βρίσκουν όλα αυτά τα αντικείμενα που λειτουργούν ασύρματα; Ακόμα και οι λάμπες;".

Εντάξει, δεν είναι και έτσι, αλλά καταλαβείνετε τι θέλω να πω.
Στο δικό μου σπίτι, όπου κοιτάξεις θα δεις και από ένα πολύμπριζο με καμια δεκαριά καλώδια [/κοκορέτσια όπως τα λέει ο αδερφός μου] να τρέχουν γύρω του. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος των καλωδίων (όπως και με όλα τα προβλήματα διακόσμησης) υπάρχουν δύο στρατηγικές: αν σε ενοχλεί, κρύψτο ή τόνισέ το!

curbly.com
pinterest.com/arcdeco

Η πλειοψηφία -υποθέτω- χρησιμοποιεί την πρώτη. Το πιο συνηθισμένο είναι τα καλώδια να κρύβονται σε κουτιά. Παίρνετε ένα όμορφο κουτί, το οποίο ταιριάζει με το ύφος και τα χρώματα του δωματίου και του ανοιγετε μία ή περισσότερες τρύπες. Στη συνέχεια βάζετε μέσα ενα πολύμπριζο και παιρνάτε τα καλώδα από τις τρύπες. Όσα καλώδια δεν χρησιμοποιείτε μπορείτε να τα βάζετε τελείως μέσα στο κουτί ή και να αφήνετε τη μία τους άκρη απέξω.

sewingbarefoot.blogspot.ca

Αντί για κουτί, μπορείτε να φτιάξετε ψεύτικες ράχες βιβλίων (προς Θεού μην καταστρέψετε αληθινά βιβλία) και να κρύψετε εκεί τα καλώδια ή το ρούτερ.

ohgizmo.com

Αν τα καλώδια πρέπει ναδιασχίσουν το μισό σαλόνι, μπορείτε να προμηθευτείτε ειδικά πλαστικά, τα οποία τοποθετούνται είτε στο σοβατεπί είτε περιμετρικά στο ταβάνι [εν είδει γύψινου διακοσμητικού].

dornob.com

Για το παιδικό δωμάτιο μπορείτε να κάνετε κάτι πιο ευφάνταστο. Αγοράστε μπάλσα [είδος εύκαμπτου ξύλου, το οποίο μπορείτε να βρείτε σε μαγαζιά με είδη μακέτας ή μοντελισμού] και κόψτε τη στο σχήμα που βλέπετε στην εικόνα. Μπορείτε να την κόψετε σε όποιο σχήμα σας αρέσει, δημιουργόντας το δικό σας μοτίβο. Αν θέλετε, βάψτε τη κάποιο χρώμα. Χρησιμοποιείστε ταινία διπλής όψης για να κολλήσετε τα κομμάτια περιμετρικά του δωματίου.
imgfave.com


Οι πιο τολμηροί, μπορούν να τονίσουν τα καλώδια αντί να τα κρύψουν. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε παραλλαγές από τα κλασικά κλιπάκια που χρησιμοποιούμε για να στερεώσουμε τα καλώδια. Στην εικόνα βλέπετε τα Wire Blooms Cable Tidy Clips που δίνουν μία άλλη οπτική. 

lovenordic.blogspot.ca

Πλέον στο εμπόριο κυκλοφορούν καλώδια σε όλα τα χρώματα. Μη διστάσετε να πάρετε ένα σε όποιο χρώμα σας αρέσει και να το βάλετε σε κοινή θέα.
duitang.com

Αν κάποια καλώδια διασχίζουν το χώρο σας, μην τα κρύβετε κάτω από το χαλί. Διαλέξτε τρία χρώματα σπάγκου ή χοντρής κλωστης και τυλίξτε το καθένα με διαφορετικό χρώμα. Στη συνέχεια, πλέξτε τα μεταξύ τους και αφήστε τα ελεύθερα στο χώρο!
electronichouse.com

ivillage.com
 Χρησιμοποιείστε τα ίδια τα καλώδια για φτιάξετε κάποιο σχέδιο ή μοτίβο στον τοίχο. Δεν χρειάζεται πολύ χρόνο ή ταλέντο. Διαλέξτε ένα απλό σχέδιο και καρφώστε τα!

pinterest.com/arcdeco
google.com
24freedinners.tumblr.com

Αν έχετε αρκετό καλώδια, φαντασία και δεν λυπάστε τον τοίχο, μπορείτε να πάτε ακόμα λίγο πιο μακρυά. Βρείτε κάποιο σχέδιο που σας αρέσει και ταιριάζει στο χώρο και ξεπατικώστε το με μολύβι. Ακουλουθείστε το σχέδιο και μετατρέψτε το καλώδιο σε έργο τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου