Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Από τι φτιάχνονται τα σύννεφα;

Εντάξει...η παρακάτω συνταγή [την οποία βρήκα εδώ, από όπου πήρα και τις φωτογραφίες] δεν είναι για πραγματικά σύννεφα, αλλά έχει πλάκα η διαδικασία και στο τέλος θα καταλήξετε με ένα σύννεφο στην αγκαλιά σας. Είναι ωραία ιδέα για διακόσμηση σε μαγαζιά, αλλά και για πάρτυ!
Στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό. Τα βασικά υλικά που θα χρειαστείτε είναι μερικά λευκά μπαλόνια, νερό, αλεύρι, εφημερίδες και γέμισμα για μαξιλάρια ή μπαμπάκι. Καλό είναι να απλώσετε ένα παλιό σεντόνι στο δάπεδο πριν αρχίσετε.

Φουσκώστε όσα μπαλόνια θέλετε, έτσι ώστε ο όγκος τους να έχει το επιθυμητό μέγεθος. Σε ένα κουβα ανακατέψτε αρκετό νερό με αλεύρι, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

IMG_0963
Κόψτε τις εφημερίδες σε φαρδιές λωρίδες. Αρχίστε να βουτάτε μία μία λωρίδα στο μείγμα και μετά να την τοποθετείτε πάνω στα μπαλόνια, μέχρι να τα σκεπάσετε πλήρως.

IMG_0964
Αφήστε τα να στεγνώσουν τελείως. Μπορεί να χρειαστούν και 24 ώρες. Στη συνέχεια κολλήστε το γέμισμα για μαξιλάρια. Για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιείστε κόλλα σε σπρέυ (θα τη βρείτε σε χρωματοπωλεία). Συνεχίστε μέχρι να καλύψετε πλήρως το συννεφάκι σας.

IMG_0966
 Και έτσι απλά γεννιέται ένα σύννεφο! Enjoy!

1 σχόλιο: