Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Decorating in the rain!!

Η σημερινή μέρα εκτός από απίστευτη ταλαιπωρία [έκανα 1 ώρα και σαράντα λεπτά να φτάσω στο γραφείο μου], μου έδωσε και έμπνευση.. Υπάρχουν αξεσουάρ προστασίας από τη βροχή που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη διακόσμηση;
Για μουσική υπόκρουση αυτού του άρθρου προτείνω:
 

Η πιο ωραία -ίσως- ιδέα που βρήκα είναι να χρησιμοποιήσει κανείς κομμάτια από υδρορρόη (πλαστικά ή μεταλλικά λούκια που τοποθετούνται στην άκρη των κεραμοσκεπών για να συλλέγουν το νερό της βροχής και να το κατευθύνουν σε στέρνα, πηγάδι κτλ.) στην κουζίνα. Πρώτα τα κόβετε σε κομμάτια με μήκος περίπου 12 εκατοστών. Στη συνέχεια τα κόβεται στη μέση, κατά μήκος. Καφώστε τα σε κομμάτια ξύλου ή στο κάτω μέρος των ραφιών και δημιουργήστε, έτσι, "αυλάκια" για να κρεμάτε τα ποτήρια. Μπορείτε να τα βάψετε σε όποιο χρώμα ταιριάζει στην κουζίνα σας. Ιδανικά μπορείτε να βρείτε σε υπαίθριες αγορές (μάλλον πιθανότερα του εξωτερικού) ξύλινα κομμάτια από υδρορρόες.
supergreat.tumblr.com
huffpost.com
Μία επίσης αγαπημένη ιδέα είναι χρησιμοποιήσετε έναν μεταλλικό υδροσυλλέκτη για παγωνιέρα (cooler). Σε ένα ξύλινο τραπέζι με σανίδες, δείτε ποια είναι η μεσαία σανίδα και κόψτε την, αφήνοντας μόνο λίγα εκατοστά σε κάθε άκρη της. Το μήκος που θα κόψετε εξαρτάται από το συνολικό μήκος του τραπεζιού, αλλά και από το μήκος του υδροσυλλέκτη που έχετε. Αν ο υδροσυλλέκτης είναι μεγαλύτερη από το τραπέζι, μετρήστε το μήκος της σανίδας που κόψατε και κόψτε την υδρορρόη στο ίδιο μήκος. Αν είναι μικρότερη, μετρήστε πρώτα τον υδροσυλλέκτη και κόψτε τη σανίδα σε αυτό το μήκος. Στη συνέχεια, καρφώστε τον στο τραπέζι. Γεμίστε τον με παγάκια και τοποθετήστε όλα τα μπουκάλια που θα χρησιμοποιήσετε μέσα στον πάγο. Κρασί, μπύρες, νερό και αναψυκτικά θα μείνουν δροσερό για πολύ ώρα. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα το εκτιμήσετε ιδιαίτερα!
crapivemade.com
recyclart.org
Ποτέ δεν υπάρχει αρκετός χώρος για βιβλία! Κόψτε έναν υδροσυλλέκτη σε κομμάτια ίδιου μήκους και βάψτε τα στο χρώμα που θέλετε. Μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα του τοίχου, ή κάποιο σε αντίθεση. Στη συνέχεια, καρφώστε τα στον τοίχο, φοντίζοντας να έχουν 30 - 40 εκατοστά απόσταση. Αν θέλετε καλύτερο αποτέλεσμα, προμηθευτείτε τις ειδικές τάπες για τις άκρες κάθε υδροσυλλέκτη.
recyclart.org
kvadratsmart.wordpress.com
Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομμάτια υδρορρόης ή υδροσυλλέκτη σαν ζαρντινιέρες για τα μυρωδικά και τα λουλούδια σας. Είτε κρεμώντας τα από κάποια πέργκολα ή την οροφή της βεράντας, ή καρφώνοντάς τα σε κάποιον τοίχο. Γεμίστε τα με χώμα και φυτέψτε οποιοδήποτε μικρό φυτό θέλετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου