Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Σαν παλιά δαντέλα...

Όταν κάποιος μου μιλάει για δαντέλα [νταντέλα που λέει και μία φίλη μου], το μυαλό μου πάει σεάλλες εποχές, και ειδικά αν η κουβέντα γίνεται για διακόσμηση σπιτιού, μου έρχονται εικόνες από σεμεδάκια πάνω από την τηλεόραση, σεμεδάκια στα τραπέζια, σεμεδάκια παντού. Όμως, επειδή σε γενικές γραμμές μου αρέσουν οι vintage πινελιές σε ένα χώρο, έκανα μία μεγάλη έρευνα και βρήκα δημιουργικούς και μοντέρνους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε δαντέλα και στο δικό σας σπίτι, χωρίς να είναι βγαλμένο από ταινία εποχής.
dishfunctionaldesigns.blogspot.com

Αν έχετε κάποιον τοίχο στο χώρο σας που να έχει κάποια σκούρα απόχρωση, μπορείτε να κρεμάσετε μερικές δαντέλες τη μία κάτω από την άλλη, εν είδη έργου τέχνης.

craftynest.com
Αν έχετε λευκούς τοίχους μπορείτε να κορνιζάρετε μερικές δαντέλες, χρησιμοποιώντας σαν φόντο κάποιο ιδιαίτερο χρώμα από την υπόλοιπη διακόσμηση.

womenbeforeus.com
Επίσης, μπορείτε να πάρετε έναν λευκό καμβά και να κολλήσετε πάνω του τη δαντέλα. Μπορείτε να την τοποθετήσετε έκκεντρα για πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα. 
justbesplendid.tumblr.com
Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική μπορείτε να περάσετε με ένα έντονο χρώμα όλο τον πίνακα και στη συνέχεια να αφαιρέσετε τη δαντέλα.
thehowtogal.blogspot.com

Αυτή είναι από τις πιο αγαπημένες μου ιδέες. Πάρτε δαντέλες που πιθανόν να έχετε από τη γιαγιά σας, αγοράστε μερικές ακόμα και ράψτε τις όλες μαζί, δημιουργόντας ένα ιδιόμορφο runner για την τραπεζαρία σας.

artatheart.co.uk
Αν σας μοιάζει πολύ παραδοσιακό, μη φοβηθείτε να το βάψετε σε κάποιο έντονο χρώμα. Μπορεί να γίνει το κεντρικό κομμάτι της όλης σας διακόσμησης!


pinterest.com/arcdeco
Μία ενδιαφέρουσα τεχνική, ειδικά αν ασχολείστε με την αγγειοπλαστική και τα κεραμικά, είναι αποτυπώσετε το σχέδιο μίας δαντέλας πάνω στην επιφάνεια του κεραμικού, πιέζοντάς την με το χέρι ή με έναν πλάστη. 


Με τον ίδιο τρόπο, πιέζοντας μία δαντέλα στη ζύμη, μπορείτε να φτιάξετε πρωτότυπα μπισκότα.
goodknits.com
spirelloskrimskramserier.blogspot.com
Χρησιμοποιείστε ενα αναποδογυρισμένο μπλο, μεμβράνη και κόλα για να μετατρέψετε μία παλιά δαντέλα σε διακοσμητικό ή σε φαναράκι.
thehappyhomeblog.com
thehaystackneedleonline.com
Τέλος, χρησιμοποιείστε κλωστή για να μετατρέψετε τις κυκλικές σας δαντέλες σε λουλούδια. Φτιάξτε όσα θέλετε και δημιουργήστε τη δική σας σύνθεση στον τοίχο του σπιτιού σας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου