Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ό,τι λάμπει, είναι χρυσός!

Καλημέρα και καλή χρονιά να έχουμε! Μετά από ένα μεγάλο διάστημα μακρυά σας επέστρεψα ανανεωμένη, γεμάτη  πρωτότυπες ιδέες και καινούριες προτάσεις.
Πριν φύγω για διακοπές, κάποιοι φίλοι ζήτησαν τη γνώμη μου για την ανανέωση του διαμερίσματός τους. Η διακόσμηση είναι σε σχετικά μοντέρνα κατεύθυνση (λιτές γραμμές, καθαροί όγκοι, ελάχιστα διακοσμητικά) και το badget πολύ μικρό. Ίσως επηρεασμένη από τις γιορτές, ίσως γιατί τελευταία λείπει το glamour από τη ζωή μας, τους πρότεινα να προσθέσουν μικρές χρυσές λεπτομέρειες. ένα μικρό μαξιλάρι στον καναπέ, μία χρυσή κορνίζα στο τραπεζάκι. Και οι δύο με κοίταξαν με φρίκη και μου είπαν ότι το χρυσό ταιριάζει σε πιο κλασικά σπίτια και όχι σε ένα μοντέρνο, νεανικό χώρο. Challenge accepted! Αν και εσείς σκέφτεστε το ίδιο, ελπίζω τελειώνοντας αυτό το άρθρο να έχετε αλλάξει γνώμη.

houzz.com
 Η πιο απλή και εύκολη λύση είναι να βάλετε έναν πίνακα ή μία φωτογραφία με χρυσές λεπτομέρειες. Ο χώρος θα φωτίσει και θα αποκτήσει χαρακτήρα.
pinterest.com/arcdeco
Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρυσές κορνίζες. Ακόμα και πολλές μαζί, αν τις διαλέξετε προσεκτικά, θα δώσουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, που δεν θα βαραίνει καθόλου τον χώρο.
decorpad.com
Παράλληλα, μπορείτε να βάλετε μερικά μαξιλάρια σε χρυσούς τόνους στον καναπέ. Για μεγαλύτερη ομοιομορφία, φροντίστε οι χρυσές κορνίζες να είναι πάνω από τον καναπέ που θα βάλετε τα μαξιλάρια.
dwellingsbydevore.com
Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε χρυσή κορνίζα, ακόμα και στον καθρέφτη του μπάνιου. Θα φωτίσει τον χώρο και -συνδυασμένη με ένα μοντέρνο πλακάκι ή χρώμα στον τοίχο- θα αναβαθμίσει όλο τον χώρο.
housebeautiful.com
Ακόμα και σε έναν χώρο όπου δεν υπάρχει κάνενα αντικείμενο στο ίδιο χρώμα, ένα χρυσό φωτιστικό θα αλλάξει όλη την αίσθηση του χώρου. Το καλό με αυτή τη λύση είναι ότι το χρυσό ταιριάζει το ίδιο με έντονους...
houseandhome.com
...ή απαλούς χρωματισμούς.
dunlinhome.com
Η κουζίνα είναι ένας ακόμη χώρος του σπιτιού που μπορείτε να εντάξετε ένα ή περισσότερα χρυσά φωτιστικά. 
thisisglamorous.com
Προσθέστε μερικές ακόμα χρυσές λεπτομέρειες -στα πόμολα, στα σκέυη, στα σερβίτσια- και η κουζίνα σας θα είναι σαν καινούρια.
papernstitchblog.com
Στην τραπεζαρία μπορείτε να παίξετε με τα ίδια στοιχεία. Λίγο χρυσό στο φωτιστικό και στα σερβίτσια θα δώσουν μία νότα κομψότητας. Όπως ισχύει πάντα, προσέξτε μην το παρακάνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου