Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Έμεινα μπουκάλα!

Θυμάμαι ότι σαν φοιτήτρια μάζευα μπουκάλια μπύρας σε ένα ράφι της βιβλιοθήκης. Μου άρεσαν τα σχήματα, τα διαφορετικά χρώματά τους..Τα γυάλινα μπουκάλια είναι πολύ φθηνή και εύκολη πρώτη ύλη για τις διακοσμητικές σας ανησυχίες.
icouldmakethat.org
Arcdeco - Bottle Reuse
 Ειδικά αν έχετε εξοχικό, αυτή είναι μία ιδέα που μου αρέσει πολύ! Κάντε μία τρύπα στοθς πάτους των μπουκαλιών και περάστε τα σε βέργες, τις οποίες θα τοποθετήσετε στο φράχτη. Όσο πιο πολύχρωμα και διαφορετικά είναι τα μπουκάλια, τόσο πιο ωραίο το αποτέλεσμα.
blenderyodamon.blogspot.com.au
Μία ιδέα που -ανάλογα με το είδος των μπουκαλιών και των ραφιών- ταιριάζει σε όλα τα στυλ σπιτιού είναι να κατασκευάσετε μία βιβλιοθήκη. Μπορεί να ακούγεται πολύπλοκο αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό.
Arcdeco - Bottle Reuse
rebuildingcenter.org
rebuildingcenter.org
Αποφασίστε τι χρώμα μπουκάλια και τι χρώμα ράφια ταιριάζουν στο χώρο σας. Τα μπουκάλια του κρασιού είναι ψηλότερα από αυτά της μπύρας, οπότε θα δημιουργήσουν ψηλότερα ράφια. Προσωπικά θα επέλεγα ομιοιόμορφα μπουκάλια και ράφια. Δημιουργήστε τέσσερις μικρές τρύπες [αρκετές για να περνάνε τα στόμια των μπουκαλιών], δύο σε κοντά σε κάθε άκρη του κάθε ραφιού. Τοποθετήστε τα μπουκάλια -όπως φαίνεται στην εικόνα- και κρατήστε τα στη θέση τους ενώνοντάς τα με εντατήρες.
Αυτή η μέθοδος θα βοηθήσει σε όλες τις παρακάτω ιδέες. Φορέστε γάντια για όλες τις χρήσεις, προμηθευτείτε το μπουκάλι [ή μπουκάλια] που θέλετε, σπάγκο, ασετόν, έναν αναπτήρα ή ένα κερί και γυαλόχαρτο. Βουτήξτε το σπάγκο στο ασετόν και στη συνέχεια δέστε τον στο σημείο που θέλετε να κόψετε το μπουκάλι. Κάψτε τον σπάγκο με τον αναπτήρα ή -ίσως πιο απλά- κρατήστε το μπουκάλι [στο σημείο που είναι δεμένος ο σπάγκος] πάνω από ένα αναμένο κερί. Όταν καεί ο σπάγκος, βάλτε το μπουκάλι κάτω από κρύο νερό. Ως δια μαγείας, το μπουκάλι θα χωριστεί στα δύο! Χρησιμοποιείστε το γυαλόχαρτο για να εξομαλύνετε τις άκρες [προσοχή γιατί κόβουν πολύ].
housediycraftpins.com
sightunseen.com
Χρησιμοποιείστε αυτή τη μέθοδο για να κόψετε τους λαιμούς των μπουκαλιών και να δημιουργήσετε βάζα και διακοσμητικά. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και κόψτε τα σε περίεργα σχήματα.
justimagine-ddoc.com
Arcdeco - Bottle Reuse
Arcdeco - Bottle Reuse
Αν αντί για τους λαιμούς, κόψετε τους πάτους, μπορείτε να δημιουργήσετε πρωτότυπα φωτιστικά. Χρησιμοποιείστε πολλά μικρότερα μπουκάλια ή μία μεγάλη μπουκάλα. Ακόμα και παλιές γυάλινες καράφες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, δίνοντας ξεχωριστή αίσθηση.
Arcdeco - Bottle Reuse
Τέλος, κόψτε ένα μπουκάλι σε πολλά, λεπτά, γυάλινα δαχτυλίδια και κρεμάστε τα σαν διακοσμητικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου