Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Όταν δεν υπάρχει τοίχος

Η μοντέρνα αρχιτεκτονική επιβάλει άνετα, μονόχωρα σπίτια. Συνήθως σαλόνι, τραπεζαρία και πολλές φορές κουζίνα δεν χωρίζονται από τοίχους αλλά είναι όλα μαζί στον ίδιο χώρο. Σε μικρότερα σπίτια η κρεβατοκάμαρα είναι ενιαίος χώρος με όλα τα υπόλοιπα. Έτσι, λοιπόν, μπορεί να θέλει κανείς να διαχωρίσει αυτούς τους χώρους νοητά ή προσωρινά. 
Αrcdeco - Room Dividers
Η πιο εύκολη και πρακτική ίσως λύση είναι αυτή της βιβλιοθήκης. Τοποθετήστε μία βιβλιοθήκη χωρίς πλάτη στο νοητό χώρισμα των δύο χώρων [φροντίζοντας να υπάρχει αρκετός χώρος που θα λειτουργεί σαν "πόρτα"] και διακοσμήστε ελεύθερα! Όποτε τη βαρεθείτε αλλάξτε τα διακοσμητικά και θα μοιάζει σαν να άλλαξε ο χώρος.
indulgy.com
bagtravelluggage.com
Στη λογική του ημιμόνιμου χωρίσματος είναι και η κουρτίνα. Όποτε θες να διαχωρίσεις τους χώρους την κλείνεις, όποτε θες να τους ενώσεις την ανοίγεις. Προτιμήστε ανοιχτόχρωμους τόνους αν οι χώροι σας είναι μικροί για να μην μπουκώσουν.
 
Αrcdeco - Room Dividers
Σαν διαχωριστικό μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε συρόμενες πόρτες, μεταλλικές ή ξύλινες. Έτσι μπορείτε και σε αυτή την περίπτωση να ενώσετε ή να διαχωρίσετε τους χώρους κατά βούληση.
Αrcdeco - Room Dividers
Μία ακόμη λύση [αγαπημένη Δημιουργική Επανάχρηση aka Creative Reuse] είναι να βάλετε παλιές ξύλινες μπαλκονόπορτες. Ακόμα και χωρίς να τις βάψετε, με την πατίνα του χρόνου εμφανή, θα κάνουν ένα πολύ ωραίο διαχωριστικό.

duitang.com
Αυτή είναι μία από τις προσωπικά αγαπημένες. Δημιουργείστε το διαχωριστικό με λίγα ξύλα και χοντρά σχοινιά. Όπως βλέπετε και στις εικόνες, χρησιμοποιείτε τα ξύλα στο δάπεδο και στο ταβάνι και έχοντας ανοίξει τις κατάλληλες τρύπες [με ποτηροτρύπανο] δένετε τεντωμένα τα σχοινιά. Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό!
interiorsdigital.com
Αrcdeco - Room Dividers
Τέλος, μπορείτε να βρείτε διαχωριστικά όλων των στυλ και υλικών στο εμπόριο. Προσωπικά, το τελευταίο μου αρέσει πολύ. Δεν ξέρω αν θα το βαριόμουν αν το έβλεπα συνέχεια στον χώρο μου, αλλά σαν αισθητικό αποτέλεσμα το λατρεύω! Εσείς;

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ ωραίες ιδέες, έτσι μου έρχεται να γκρεμίσω όλα τα χωρίσματα στο σπίτι μου και να εφαρμόσω τις προτάσεις σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή