Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Κόλλησέ την στον τοίχο!

Αν και στην Ελλάδα δεν το συνηθίζουμε, η ταπετσαρία είναι μία πολύ καλή ιδέα. Την προτείνω συχνά σε πελάτες μου, ειδικά όταν θέλουν να ανανεώσουν ένα χώρο οικονομικά και γρήγορα. Ένα βασικό προτέρημα είναι ότι όταν την βαρεθείς την ξηλώνεις, πλένεις τον τοίχο με ένα βρεγμένο σφουγγάρι και το δωμάτιο επανέρχεται στην αρχική του μορφή. Κι αν έχετε ενδοιασμούς, σας παραθέτω μερικά παραδείγματα από όλους τους χώρους ενός σπιτιού!

1. Κουζίνα
Η κουζίνα είναι ένας χώρος που έχουμε συνδυάσει κατεξοχήν με το πλακάκι. Σπάστε αυτό το καλούπι και χρησιμοποιείστε είτε κάποια ταπετσαρία με ένονα, χαρούμενα χρώματα ή με επιβλητικό μοτίβο.
chroniclesofacurlyhead.blogspot.com
letsgofood.in
pinterest.com/arcdeco
2. Υπνοδωμάτιο
Ανάλογα με το ύφος της κρεββατοκάμαρας [ξέρω έχει αλλάξει η γραφή -όχι δύο β- αλλά είμαι της παλιάς σχολής] διαλέξτε ανάλογη ταπετσαρία. Απαλοί τόνοι, μπεζ της άμμου, ανοιχτό πράσινο κτλ ή έντονες αντιθέσεις με ποπ χρώματα, όλα επιτρέπονται!
housetohome.co.uk
lovingit.pl
pinterest.com/arcdeco
3. Παιδικό δωμάτιο
Μπορείτε να ακολουθήσετε την οδό των ήπιων τόνων ή να επιλέξετε μια πιο παιχνιδιάρικη άποψη. Μπορείτε να βρείτε ταπετσαρίες με διάφορα πρωτότυπα σχέδια και να προσαρμόσετε τα ράφια σε αυτά ή ακόμα και να διαλέξετε μία ασπρόμαυρη ταπετσαρία με κάποιο παιδικό μοτίβο και να αφήσετε το παιδί σας να τη χρωματίσει. Και μην ξεχνάτε. Αν το αποτέλεσμα δεν σας αρέσει, μπορείτε πάντα να την αλλάξετε.
wienerwohnsinn.blogspot.co.at
chibamboo.com
pinterest.com/arcdeco
4. Σαλόνι
Το σαλόνι είναι ο χώρος που όλη η οικογένεια περνάει τον περισσότερο χρόνο της. Δώστε λίγο χρώμα με μία έντονη ταπετσαρία ή τονίστε έναν τοίχο επενδύοντάς τον με ένα φυτικό μοτίβο.
homedsgn.com
pinterest.com/arcdeco
pinterest.com/arcdeco

6. Τραπεζαρία
Η ώρα του φαγητού είναι σχεδόν ιερή και η όλη διαδικασία θυμίζει μερικές φορές ιεροτελεστία. Γι' αυτό και η τραπεζαρία θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Μεγάλα φυτικά ,οτίβα, χάρτες και ό,τι άλλο βάλει η φαντασία σας ταιριάζουν όλα.
indulgy.com
deconotes.com
makingitlovely.com
7. Μπάνιο
Το τελευταίο ίσως δωμάτιο που θα περιμένατε να σας προτείνω ταπετσαρία είναι το μπάνιο. Επενδύστε έναν μόνο τοίχο, το κομμάτι του τοίχου πάνω από τα πλακάκια ή και ολόκληρο.
kitchenbathtrends.com
flickr.com
glasstilestore.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου