Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Το κλουβί με τις τρελές

Εντάξει, ο τίτλος μπορεί να φαντάζει τρομακτικός ή να σας παραπέμπει σε ταινία, όμως άλλος είναι ο σκοπός μου! Μία ιδέα που μου άρεσε από παλιά και έχω κάνει και σπίτι μου, είναι ηεναλλακτική χρήση ενός κλουβιού [τι άσχημη λέξη!] για πουλιά. Μινιμαλιστικά με λιτές γραμμές, μπαρόκ με ρομαντικές πινελιές, μεγάλα, μικρά, λευκά ή χρωματιστά, τα κλουβιά μπορούν να χρηισμοποιηθούν με πολλές διαφορετικές διακοσμητικές τάσεις. Αν δεν έχετε κάποιο κλουβί που να σας αρέσει αισθητικά, μπορείτε να βρείτε σε μαγαζιά με είδη ζώων ή σε παλαιοπωλεία (για ποιό ιδιαίτερο στυλ).
indulgy.com
thelittlecorner.tumblr.com
 Το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε είναι να βάλετε ένα ή μερικά κεριά μέσα στο κλουβί και να το τοποθετήσετε πάνω σε ένα τραπέζι ή στο δάπεδο. Το παιχνίδισμα του φωτός θα τραβήξει τα βλέμματα.
prettyworld.tumblr.com
examiner.com
Αυτό που έχω δοκιμάσει και εγώ και έχει πολύ ωραίο αποτέλεσμα είναι να βάλετε μέσα μικρά φωτάκια (σαν τα χριστουγεννιάτικα). Για να μην περισσεύει το καλώδιο της πρίζας προσπαθήστε να βρείτε λαμπάκια με μπαταρίες.
poetichome.com
pixiewinksfairywhispers.com
Για μία διαφορετική νότα, επιλέξτε λαμπάκια με κάποιο ιδιαίτερο σχήμα. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πάρα πολλά σχέδια, οπότε θα βρείτε σίγουρα κάποιο να σας αρέσει.
tonichome.com
allthingsthrifty.com
Μία ακόμα ιδέα με φως, είναι να αφαιρέσετε τον πάτο και να βάλετε το κλουβί στο φωτιστικό του ταβανιού. Οι σκιές που θα ρίχνει θα είναι φοβερές.
weheartit.com
Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλουβί σγια να φτιάξετε ένα πρωτότυπο πορτατίφ.
designsponge.com
Αφαιρώντας τον πάτο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και σαν ένα είδος πλαφονιέρας.
101woonideeen.nl
Για όλες αυτές τις ιδέες με τα φωτιστικά, μπροσπαθήστε να βρείτε κάποιο ιδιαίτερο σχήμα λάμπας ή ένα πρωτότυπο χρώμα καλωδίου.
ellenzee.tumblr.com
 Επίσης, μπορείτε να βάλετε μέσα στο κλουβί ένα γλαστράκι με φυτό, ανάλογου μεγέθους.
ustagiremez.com
Όσο μεγαλώνει το φυτό, τόσο θα ομορφαίνει το χώρο. Αν το φυτό βγάζει λουλούδια, φροντίστε να έχετ βάψει το κλουβί σε κάποιο χρώμα που θα ταιριάζει ή θα κάνει αντίθεση.
conbdeboda.es
Όσο πιο έντονο χρώμα έχουν τα λουλούδια, τόσο πιο έντονο πρέπει να βάψετε το κλουβί, για να έχετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
petitevanou.com
Ακόμα και ένα μικρό βάζο με μερικά λουλούδια, παίρνει άλλη διάσταση αν το τοποθετήσετε μέσα σε ένα κλουβί.
gardendesign.com
victoriamag.com
Αν το κλουβί που έχετε ή αυτό που θέλετε να αγοράσετε είναι πολύ μεγάλο μπορείτε να βάλετε πολλά μικρά βάζα και γλάστρες.
bhg.com
weddingwire.com
pinterest.com/arcdeco
Όμως, ένα κλουβί, εκτός από διακοσμητική πρόταση μπορεί να έχει και πιο πρακτικό σκοπό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τακτοποιείτε την αλληλογραφία σας (τον τελευταίο καιρό η δική μου αλληλογραφία είναι κυρίως με τράπεζες και με το κράτος, οπότε ποιός ο λόγος να μην την κάνω να φαίνεται λίγο πιο ωραία;). Μία ακόμη ιδέα έιναι να χρησιμοποιήσετε ένα κλουβί στο γάμο ή σε βαφτίσια για να βάζουν οι καλεσμένοι τους φακέλους με τις ευχές τους.
thisnext.com
Στην ίδια λογική, μπορείτε να βάλετε ένα κλουβί με "πατώματα" για να οργανώσετε το γραφείο σας ή τη γωνιά της κουζίνας που κρατάτε μικροϋλικά, σημειώματα και γραφική ύλη.
ivyandelephants.blogspot.com
Για τους λάτρεις του καφέ και του τσαγιού έχω αυτή την πρόταση -αν και δεν ξέρω πόσο βολική μπορεί να είναι. Οργανώστε όλο το σερβίτσιο του καφέ/τσαγιού σε ένα κλουβί με ανάλογο στυλ.
ivyandelephants.blogspot.com
Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κλουβί για να βάλετε μέσα ό,τι μπορεί να βάλει ο νους σας. Το καλό είναι ότι όταν το βαρεθείτε, απλά αλλάξτε του το περιεχόμενο ή και το χρώμα, και θα έχετε μία καινούρια σύνθεση!
Στο δικό σας σπίτι ποιά από τις παραπάνω προτάσεις θα ταίριαζε περισσότερο; Αν την κάνετε, βγάλτε τη μία φωτογραφία και στείλτε τη μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου