Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Διακόσμηση με το μέτρο

Όπως έχω πει πολλές φορές, τα παλιά αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε πια, μπορείτε να τα μετατρέψετε σε κάτι άλλο. Μία έξυπνη και εύκολη πρόταση είναι να πάρετε παλιά, ξύλινα μέτρα, ή αν δεν έχετε να βρείτε σε κάποια αγορά παλαιών αντικειμένων. Δεν έχει σημασία το χρώμα και το μέγεθος. Μπορείτε να διαλέξετε να είναι όλα στο χρώμα του ξύλου ή διαφόρων χρωμάτων.
lifeunderthebigoaktree.com
Το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε με ένα ξύλινο μέτρο είναι να σχηματίσετε ένα γράμμα, το αρχικό του ονόματός σας ή όποιο γράμμα σας αρέσει, και να το τοποθετήσετε σε ένα ράφι μαζί με άλλα διακοσμητικά.
girlyme.tumblr.com
pureheart.blogspot.com
 

Αν έχετε 5-6 ξύλινα μέτρα ή χάρακες, φτιάξτε μία κρεμάστρα. Θα χρειαστείτε επίσης μία σανίδα, μερικές μεταλλικές κρεμάστρες, κόλλα ξύλου και λίγες βίδες. Κόψτε μία σανίδα στο μέγεθος περίπου που θέλετε να έχει η κρεμάστρα και μετά κόψτε τα μέτρα στο ίδιο μέγεθος. Βάλτε τα σε διάφορες θέσεις μέχρι να καταλήξετε με πια σειρά θα τα κολλήσετε. Αφού στεγνώσουν, βιδώστε τις μεταλλικές κρεμάστρες. Ενας πολύ ωραίος οδηγός με εικόνες είναι αυτός ΕΔΩ.
pinterest.com/arcdeco
too-much-time.com
Επίσης, μπορείτε να ανακαινίσετε έναν παλιό δίσκο. Είτε μεταλλικός, είτε ξύλινος, θα γίνει σαν καινούριος. Μετρήστε τι μήκος έχει ο πάτος του και κόψτε τους χάρακες σε αυτό το μέγεθος. Πριν τους κολλήσετε μπορείτε να βάψετε τον δίσκο σε κάποιο άλλο χρώμα, για να ταιριάζει καλύτερα με τους χάρακες. Κολλήστε τους χάρακες και ο δίσκος είναι έτοιμος.
salvagedgrace.com
pinterest.com/arcdeco
ilovebokkie.blogspot.com
Εναλλακτικά, φτιάξτε ένα φωτιστικό [αμπαζούρ όπως θα έλεγε η μαμά μου]. Πάρτε ένα παλιό αμπαζούρ λοιπόν, και αφαιρέστε το παλιό ύφασμα, αφήνοντας να φανεί ο μεταλλικός σκελετός. Κόψτε τα μέτρα σε τέτοιο μέγεθος ώστε να σκεπάζουν τη λάμπα. Κολλήστε τα περιμετρικά και περιμένετε να στεγνώσει. Εκτός από τους παλιούς ξύλινους χάρακες, μη φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε και πιο μοντέρνους, χρωματιστούς για το παιδικό δωμάτιο.
frugaldecormom.blogspot.com
unconsumption.tumblr.com
grandinroad.com
pinterest.com/arcdeco
Αγοράστε έναν μικρό στρογγυλό καθρέφτη ή χρησιμοποιήστε έναν καθρέφτη που ήδη έχετε και φτιάξτε την κορνίζα του κολλόντας ακτινωτά ξύλινους χάρακες. Ακολουθήστε κάποιο μοτίβο ή βάλτε τους με ανακατεμένα μεγέθη, αναλόγως πως θέλετε το τελικό αποτέλεσμα.
salvagedgrace.com
pinterest.com/arcdeco
creativespotting.com
Ακολουθόντας τη λογική που είπαμε για τους δίσκους, μπορείτε να ανακαινίσετε το τραπεζάκι του σαλονιού. Ό,τι σχήμα ή μέγεθος και αν έχει, αν βρείτε αρκετούς χάρακες, θα έχετε ένα φοβερό αποτέλεσμα.
harvestfurniture.blogspot.com
paintedhomedesigns.com
Για τους τυχερούς που μένουν σε μαιζονέτα, υπάρχει και η ανακαίνιση της σκάλας. Ντύστε τα ρίχτια με παλιούς χάρακες. Είναι μία μικρή αλλαγή, αλλά θα δώσει άλλο αέρα στη σκάλα σας.
houzz.com
Αν πάλι δεν θέλετε να χαλάσετε τους χάρακες και τα μέτρα, βάλτε τα σε μία κορνίζα με γυαλί. Τοποθετήστε τα σε τυχαία σειρά ή βάλτε τα από το πιο ανοιχτό ως το πιο σκουρόχρωμο.
pinterest.com/arcdeco
Για το τέλος -όπως πάντα- κράτησα την αγαπημένη μου ιδέα! Πάρτε μερικά αναδιπλούμενα μέτρα (δεν χρειάζεται να είναι παλιά) και φτιάξτε ένα γεωμετρικό σχήμα. Φροντίστε όλα τα μέτρα να έχουν το ίδιο ακριβώς σχήμα. Βάλτε το ένα πάνω από το άλλο, χρησιμοποιόντας λίγη κόλλα. Αφού έχουν κολλήσει καλά, κρεμάστε τα στον τοίχο. Το έργο τέχνης σας είναι έτοιμο!
Αν κάποιος από εσάς το κάνει, πολύ θα ήθελα να δω φωτογραφίες! Οπότε μετά το κρέμασμα, φωτογραφίστε τα και στείλτε τα μου στο ikouneni@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου