Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Έπιπλα από παλέτες

Τον τελευταίο καιρό ετοιμάζουμε με κάτι φίλους ένα καινούριο project! Χρησιμοποιόντας ξύλινες παλέτες (από αυτές που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά πλακιδίων, τούβλων κτλ) θα φτιάξουμε έναν καναπέ και ένα τραπεζάκι για τον κήπο. Είναι μία ωραία ιδέα για να φτιάξετε εύκολα και οικονομικά μερικά έπιπλα για τους εξωτερικές χώρους του σπιτιού σας, αλλά ακόμα και για το εσωτερικό. Ψάχνοντας για ιδέες και λύσεις για την κατασκευή και το σχέδιο, βρήκα πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις!

Για όποια χρήση και αν προορίζετε τις παλέτες, η προεργασία είναι η ίδια: τις τρίβετε και μετά τις περνάτε βερνίκι (άμα θέλετε να έχουν το χρώμα του ξύλου) ή μπογιά (άμα θέλετε να τους δώσετε λίγο χρώμα).

1.  Καναπές
cdn.homedit.com
Χρησιμοποιόντας μία παλέτα οριζόντια και καρφώνοντας άλλη μία κάθετα, σαν πλάτη, μπορείτε να φτιάξετε έναν απλό καναπέ. Χρησιμοποιόντας τη φαντασία σας βάψτε τις παλέτες ότι χρώμα θέλετε. Μπορείτε να προσθέσετε μαξιλάρες σε παρόμοιο χρώμα ή σε εντελώς αντίθετο. Αν δεν θέλετε να μπείτε στη διαδικασία βαψίματος των παλετών, προσθέστε χρώμα μόνο με τις μαξιλάρες. Ανάλογα με το πόσο μεγάλο καναπέ χρειάζεστε, χρησιμοποιήστε και ανάλογο αριθμό παλετών.
thechive.com
Ο καναπές που θα φτιάξετε μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί και στο σαλόνι. Αν προσέξετε το ύφασμα και το είδος των μαξιλαριών, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ καλαίσθητο!
www.neomansland.info

Συμβουλή: ο χώρος ανάμεσα στη σανίδες της παλέτας μπορεί να χρησιμοποιθεί για να βάζετε περιοδικά και μικροαντικείμενα!
boligpluss.no
2. Πολυθρόνα - Ξαπλώστρα

Για να συμπληρωθεί το σαλονάκι μπορείτε να φτιάξετε μία πολυθρόνα ή και μία ξαπλώστρα. Η λογική είναι ίδια, αλλά άμα θέλετε και χερούλια έχει λίγο παραπάνω δουλειά.
inhabitat.com
cdn.thegreenestdollar.com
Και σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός χρώματος ή σχήματος. Για την  ξαπλώστρα, καρφώστε την παλέτα για την πλάτη σε όποια κλίση σας φαίνεται πιο άνετη. Βεβαιωθείτε ότι θα την καρφώσετε καλά, για την αποφυγή ατυχημάτων.
homedit.com
3. Τραπεζάκι

Το τραπεζάκι έχει την πιο απλή κατασκευή. Καρφώνετε στην παλέτα τέσσερα ποδαράκια (μπορείτε να βρείτε σε μαγαζιά με είδη σπιτιού) ή τέσσερα ροδάκια και είναι έτοιμο.
homedit.com
Μπορείτε να βάλετε ένα τζάμι από πάνω για αισθητικούς αλλά και πρακτικούς λόγους. Αν δεν θέλετε να βάψετε το τραπεζάκι, αφαιρέστε μερικές από τις πάνω σανίδες. Στις εσοχές που θα δημιουργηθούν τοποθετήστε βιβλία και περιοδικά ή αναμνηστικά από ταξίδια.

secondhandwithstyle.blogspot.com

Όσοι έχουν καλλιτεχνική φύση, μπορούν να βάψουν το τραπεζάκι σε κάποιο σχέδιο με έντονα χρώματα.
recyclart.org
4. Σκαμπό
Το σκαμπό είναι επίσης εύκολο στην κατασκευή. Αφού βάψετε τις παλέτες στο χρώμα που θέλετε, καρφώστε τη μία πάνω στην άλλη, μέχρι να έρθουν στο ύψος που επιθυμείτε. Ένα καλό ύψος δημιουργούν τρεις παλέτες. Από πάνω προσθέστε ένα μαξιλάρι σε ύφασμα που ταιριάζει με το χώρο σας και το σκαμπό είναι έτοιμο.
neomansland.info
Στην συγκεκριμένη λύση, μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός των χρωμάτων, αλλά και οι αντίθετες χρωματικά λωρίδες που έχουν χρησιμοποιήσει.

5. Ράφια
Μία ακόμα απλή κατασκευή είναι να πάρετε μέρος μόνο της παλέτες και να δημιουργήσετε ράφια.
diefrauimhaus.com
Εναλλακτικά, αφαιρέστε όλες τις σανίδες της μίας μεριάς για να δημιουργήσετε μία ραφιέρα.
pinterest.com/arcdeco
Στη λογική της ραφιέρας είναι και η παρακάτω λύση, η οποία μπορεί να βολέψει πολλά πράγματα (βιβλία κτλ) αλλά και να γίνει μία ενδιαφέρουσα διακοσμητική πρόταση.
cdn.homedit.com
Για τους πιο δημιουργικούς τύπους νρήκα και την παρακάτω πρωτότυπη ιδέα: Κατασκευάστε ολόκληρη βιβλιοθήκη και γραφείο!
neomansland.info
Καλές κατασκευές!!

υγ Ευχαριστώ για τις ιδέες τους Ιωάννα Δ., Παναγιώτη Κ. και Αλέξη Δ.

Για οποιαδήποτε απορία στείλτε μου email στη διεύθυνση: info@arcstudio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου