Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Κρεβάτι, κρεβατάκι μου

Ώρα ανανέωσης και για την κρεβατοκάμαρα! Αλλάζοντας το κρεβάτι και τα χρώματα θα αλλάξει και η διάθεσή σας.
 
Αν σας έχουν κουράσει τα πολλά χρώματα και θέλετε ηρεμία και χαλάρωση, βάψτε την κρεβατοκάμαρα λευκή. Προμηθευτείτε μαξιλάρια, σεντόνια και διακοσμητικά σε λευκούς τόνους και απολαύστε την αίσθηση ηρεμίας. Πάνω από το κρεβάτι, μπορείτε να κρεμάσετε κάποιο χρωματιστό διακοσμητικό για να "σπάει" το ολόλευκο ή κάποιο ιδιαίτερο διακοσμητικό κομμάτι.
Βάψτε τους τοίχους σε παχιές οριζόντιες λωρίδες σε ουδέτερα χρώματα ή τοποθετήστε ταπετσαρία και προσθέστε πινελιές σε έντονα χρώματα σε μικροέπιπλα και διακοσμητικά.

Εύκολη και οικονομική αλλαγή είναι να χρωματίσετε τους τοίχους σε ουδέτερο χρώμα και να δώσετε έμφαση στο κεφαλάρι. Όλες οι παρακάτω λύσεις μπορούν να γίνουν από εσάς τους ίδιους.

Τοποθετήστε λευκούς καμβάδες και πίσω τους βάλτε μικρά φωτάκια (τύπου χριστουγεννιάτικων). Σε συνδυασμό με παλ χρώματα το αποτέλεσμα είναι πολύ χαλαρωτικό.
Στο ίδιο στυλ, μπορείτε αντί για καμβάδες, μπροστά από τα φωτάκια να κρεμάσετε λευκό ύφασμα (πχ γάζα). Αν το δωμάτιο είναι ευρύχωρο, τολμήστε να βάψετε τον τοίχο που ακουμπά το κρεβάτι σε σκούρους τόνους. Θα εντυπωσιαστείτε!

Αν το γούστο σας είναι πιο κλασικό, μπορείτε να κρεμάσετε ύφασμα στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους και να δημιουργήσετε έναν "ουρανό". Η συγκεκριμένη λύση είναι πολύ ωραία για ψηλοτάβανα σπίτια. 

 Ακόμα και μερικά κομμάτια παλιό ξύλο, αν τοποθετηθούν σωστά, μπορούν να δώσουν ένα πολύ καλαίσθητο αποτέλεσμα. Τρίψτε τα, περάστε τα βερνίκι και μετά τοποθετήστε τα οριζόντια ή κάθετα στο προσκέφαλο.
Μία ακόμα πρωτότυπη ιδέα είνα να βάψετε τους τοίχους σε έντονο χρώμα (μπλε, πράσινους κτλ) και να τοποθετήσετε το γνωστό μας καφασωτό βαμμένο λευκό ή στην απόχρωση του ξύλου.
Και η προσωπική αγαπημένη μου λύση είναι η μετατροπή μιας παλιάς πόρτας σε κεφαλάρι! Στο πνεύμα της ανακύκλωσης υλικών, πάρτε μία παλιά πόρτα και βάψτε την στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο ή σε κάποιο που να κάνει μεγάλη αντίθεση. Καρφώστε την στον τοίχο και έχετε έτοιμο ένα καινούριο κεφαλάρι! Να μερικές ακόμα εκτελέσεις αυτής της ιδέας:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου