Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου

Πλέον οι τοίχοι δεν διακοσμούνται από έναν κλασικό πίνακα. Οι εναλλακτικές επιλογές είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. Ειδικά αν ο χώρος σας είναι μικρός, η διακόσμηση με καθρέφτες μπορεί να κάνει θαύματα! Και όταν λέω καθρέφτες, όντως εννοώ πολλούς, γιατί ένας ίσον κανένας!
website
Δεν χρειάζεται να προβληματίζεστε άλλο με το ποιός πίνακας ταιριάζει καλύτερα με τα έπιπλά σας. Μαζέψτε όσους καθρέφτες έχετε ήδη, αγοράστε και μερικούς ακόμα για να συμπληρώσετε τη σύνθεση και κρεμάστε τους όλους μαζί. Δεν έχει σημασία που ο καθένας έχει διαφορετό σχήμα, ύφος και κορνίζα. Όλοι μαζί θα αποτελέσουν ένα ενιαίο σύνολο.
pinterest.com/arcdeco
Αν οι καθρέφτες που έχετε είναι λίγοι και δεν θέλετε να κάνετε άλλα έξοδα, συμπληρώστε με άδειες κορνίζες. 
apartmenttherapy.com
Αν ο χώρος που θέλετε να διακοσμήσετε είναι πολύ απλός ή μουντός, βάψτε όλες τις κορνίζες στο ίδιο χρώμα. Δοκιμάστε ένα έντονο κόκκινο ή αριστοκρατικό μπλε. Σημασία έχει να επιλέξετε ένα χρώμα που να δένει αρμονικά με τον υπόλοιπο χώρο.
shannonfricke.blogspot.com
Πιο απλά και πιο οικονομικά, βάψτε τον ένα τοίχο του δωματίου σε όποιο χρώμα θέλετε (καλύτερα κάποιο  σκούρο χρώμα για καλύτερη αντίθεση) και κρεμάστε καθρέφτες διαφόρων σχημάτων και μεγεθών χωρίς κορνίζα.
cococozy.com
Αν θέλετε να αποφύγετε τις πολλές τρύπες, κρεμάστε δύο ή τρία ράφια (αναλόγως τον τοίχο) και τοποθετήστε πάνω τους τους καθρέφτες.
pinterest.com/arcdeco
Εναλλακτικά μπορείτε να τοποθετήσετε τους καθρέφτες πάνω σε κάποιο έπιπλο (συρταριέρα, τραπέζι ή μπουφέ) δημιουργόντας μία ενδιαφέρουσα σύνθεση.
pinterest.com/arcdeco
pinterest.com/arcdeco
Τέλος, η πιο αγαπημένη μου ιδέα είναι να πάρετε πολλούς ορθογώνιους καθρέφτες, όσους περισσότερους τόσο καλύτερα, και να τους βάλετε δίπλα δίπλα, δημιουργόντας ένα μεγάλο ορθογώνιο. Το αποτέλεσμα θυμίζει έργο τέχνης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου