Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Όλος ο κόσμος στο σαλόνι σου

Όπως έχουμε ξαναπει, η εποχή που περνάμε επιβάλλει εναλλακτικούς τρόπους διακόσμησης και ανακύκλωση υλικών. Μία ιδέα που αγάπησα, καθότι λατρεύω τα ταξίδια, είναι η χρησιμοποίηση χαρτών σε διάφορους χώρους του σπιτιού. Από τον συνηθισμένο τουριστικό χάρτη, μέχρι κάποια ειδική εκτύπωση του χάρτη της αγαπημένης μας πόλης, όλα μπορούν να συνθέσουν ένα πρωτότυπο διακοσμητικό.

Ακόμα δεν μπορείτε να βγάλετε από το μυαλό σας τις καλοκαιρινές διακοπές; Δεν χρειάζεται! Πάρτε μία κορνίζα με αρκετό πάχος [πχ αυτήν] και το χάρτη από το νησί που πήγατε. Βγάλτε την πλάτη της κορνίζας και τοποθετήστε λίγη άμμο και κοχύλια, ή λουλούδια ή οτιδήποτε σας θυμίζει το μέρος αυτό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τον χάρτη [αφού τον έχετε κόψει στο κατάλληλο μέγεθος] και την πλάτη, αφήνοντας 2-3 εκατοστά χώρο [αναλόγως και πόσο φαρδιά είναι η κορνίζα].
Πιο απλά, κόψτε τον χάρτη έτσι ώστε να δημιουργήσετε από αυτόν το πασπαρτού. Στο κέντρο βάλτε τη φωτογραφία από την αγαπημένη σας στιγμή στο μέρος αυτό. Αυτή είναι ωραία ιδέα και για δώρο!




kikis-list.blogspot.com


Μία ωραία ιδέα είναι να πάρετε έναν κλασικό σχολικό χάρτη και επιλέγοντας αποχρώσεις από αυτόν να "χτίσετε" όλη τη διακόσμηση ενός δωματίου. Μην φοβηθείτε το χακί αναμεμιγμένο με το θαλασσί. Αν ακολουθήσετε τις αποχρώσεις του χάρτη σας, δεν θα χαθείτε ;)
 Αν έχετε κάποιον παλιό [πραγματικά παλιό] χάρτη, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο.

adiaryoflovely.blogspot.com
budgetwisehome.com
Αν όλα αυτά σας φαίνονται βαρετά και συνηθισμένα, μπορείτε να κομματιάσετε τον χάρτη. Επιλέγοντας έναν χάρτη με λίγα χρώματα [έτσι ώστε να είναι σαφής ησυνέχεια των γραμμών], κομματιάστε τον κατά βούληση! 

emmas.blogg.se
Μπορείτε ακόμα και να ξεφύγετε από τα παραδοσιακά ορθογώνια περιγράμματα των συνθέσεων και να ακολουθήσετε το περίγραμμα της χώρς ή του νησιού που έχετε επιλέξει.
runninglawyer.blogspot.com
kirstenmhudson.com
Αν είστε και εσείς fan των ταξιδιών, δημιουργήστε τον δικό σας χάρτη αναμνήσεων χρησιμοποιόντας χάρτες από τις εκδρομές σας. Ακόμα και αν ο καθένας είναι διαφορετικού ύφους, χρώματος και μεγέθους, το αποτέλεσμα θα σας φέρνει πάντα ένα χαμόγελο στο πρόσωπο. [Extra tip: σε κάθε ταξίδι αγοράστε την κορνίζα για τον αντίστοιχο χάρτη!]
pinterest
pinterest
pinterest
Όταν λέω "χάρτες" δεν εννοώ απαραίτητα τους κλασικούς χάρτες. Ωραία ιδέα είναι η χρηισμοποίηση ολόκληρου του κόμου [όλος ο κόσμος στο σαλόνι σας!]. Είτε σαν στένσιλ, είτε σαν πίνακας.
shelterinteriordesign.blogspot.com
konfettiform.blogspot.com
fuckyournoguchicoffeetable.tumblr.com
iamjenna.tumblr.com
pinterest
Αυτή η πρόταση είναι κάπως πιο ακριβή, αλλά το αποτέλεσμα είναι εξίσου εντυπωσιακό. Εκτυπώστε [ή βρείτε κάποια ταπετσαρία με] έναν μεγάλο χάρτη, αρκετά μεγάλο ωστε να καλύψει έναν ολόκληρο τοίχο. Από το παιδικό δωμάτιο μέχρι και το σαλόνι, συνδυάστε τον με τα κατάλληλα διακοσμητικά και θα έχετε έναν εντελώς καινούριο χώρο.
housetohome.co.uk
Όσο πιο έντονα τα χρώματα, τόσο πιο ιδιαίτερο θα γίνει και το δωμάτιο!

Εσάς ποιά από αυτές τις ιδέες σας άρεσε περισσότερο; Θα κάνατε κάτι τέτοιο στο δικό σας σπίτι;

1 σχόλιο:

  1. Μ'αρέσει πολύ η ιδέα του κλασικού σχολικό χάρτη και η σύνδεση των χρωμάτων του με την υπόλοιπη διακόσμηση του δωματίου. Ωραία ιδέα για να ανανεώσω το παιδικό δωμάτιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή