Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Κοιμήσου στα μπλε

Μία πολύ αγαπημένη μου φίλη μετακομίζει σε καινούριο σπίτι με τον άντρα της και τη μπέμπα τους. Μου ζήτησαν, λοιπόν, να πω τη γνώμη μου για το τι χρώμα θα βάψουν κάθε δωμάτιο. Πάνω-κάτω συμφωνήσαμε. Είχαν από πριν κάποιες ιδέες για το τι ήθελαν σε κάθε δωμάτιο. Στο συζυγικό θέλουν τόνους μπλε, αλλά δεν καταλήξαμε πως ακριβώς. Παραθέτω, λοιπόν, κάποιες ωραίες ιδέες για.. ύπνο σε μπλε σύννεφα!
 
pinterest.com/arcdeco

younghouselove.com

Η πιο εύκολη λύση είναι να βάψει κανείς όλο το δωμάτιο σε μία απόχρωση μπλε (κατά προτίμηση ανοιχτόχρωμη). Για να το κάνει πιο ενδιαφέρον, μπορεί να το συνδυάσει με αντικείμενα και υφάσματα σε έντονο χρώμα (φούξια, κίτρινο κτλ).
apartmenttherapy.com
Όμως, όπως έχω ξαναπει, οι τοίχοι είναι για να βάφονται και να ξαναβάφονται. Οπότε γιατί να μην δοκιμάσετε κάτι πιο ενδιαφέρον; Και άμα σας κουράσει, ξαναβάφετε τους τοίχους σε άλλες αποχρώσεις. Μία ιδέα που μου αρέσει πολύ είναι να βάψει κανείς τον τοίχο που ακουμπάει το προσκέφαλο σε βαθύ μπλε και τους υπόλοιπους σπασμένο λευκό. Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό.
Αν είστε ακόμα πιο τολμηροί, μπορείτε να δοκιμάσετε και την τελευταία τάση στο βάψιμο των τοίχων: τις ρίγες. Αρκεί να έχετε στο μυαλό σας ότι όσο πιο έντονο χρώμα χρησιμοποιήσετε, σε τόσο μικρότερη επιφάνεια μπορείτε να βάλετε τις ρίγες. 


Χρησιμοποιήστε λευκό και μπεζ για τις ρίγες και δώστε χρώμα με μπλε σεντόνια και κουρτίνες.
woodyattcurtains.com


Μην φοβηθείτε τις φαρδιές ρίγες.
Βρείτε την αγαπημένη σας απόχρωση του μπλε ή του γαλάζιου και χρησιμοποιήστε την σε οριζόντιες ή κάθετες ρίγες!



bighomeideas.com

Τέλος, μην περιοριστείτε σε ισόπαχες ρίγες. Το μέγεθος μετράει!

Με αυτά σας αφήνω! Καλό 3ήμερο και θα επιστρέψω από βδομάδα με περισσότερες ιδέες και προτάσεις!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου