Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Μια σκάλα, μα ποιά σκάλα;

Αναλύοντας περισσότερο μία από τις ιδέες που ανέφερα στο ποστ "Ανακύκλωση αντικειμένων και επίπλων", αναφέρω λίγες μόνο από τις καινούριες χρήσεις μίας ξύλινης, παλιάς σκάλας.


Όπως έχω ξαναγράψει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πετσετοκρεμάστρα στο μπάνιο. Πιάνει λίγο παραπάνω χώρο από τις κλασικές, αλλά είναι εξίσου πρακτική και αν τη βάψετε σε κάποιο έντονο χρώμα, θα μεταμορφώσει οποιοδήποτε μπάνιο.

 Μία λιτή εκδοχή [http://thefrencheye.blogspot.com]
 
Μία πιο μοντέρνα [http://thefrencheye.blogspot.com]
Μία πολύ προτώτυπη και πρακτική εναλλακτική, είναι αυτή της αποθήκευσης παπουτσιών. Είτε κοντά στην είσοδο του σπιτιού, είτε πίσω από μία πόρτα, μία ξύλινη σκάλα μπορεί να χρησιμεύσει για να τακτοποιείτε τα παπούτσια της οικογένειας που φοριούνται καθημερινά.


www.apartmenttherapy.com

Μπορείτε, επίσης, να βάλετε στη σκάλα τα βραδινά σας παπούτσια σαν διακοσμητικό στοιχείο.
http://blog.leneys.com/shoe-storage-ideas

Η σκάλα ακουμπισμένη στον τοίχο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βιβλιοθήκη στο σαλόνι ή στο γραφείο. Αν έχει και φαρδιά σκαλοπάτια, μπορεί να χωρέσει κάθε είδους διακοσμητικό. 
http://www.poetichome.com

http://ajennuinelife.blogspot.com

Μία ωραία ιδέα είναι να την καρφώσετε οριζόντια στον τοίχο και να αντικαταστήσει τα ράφια του σαλονιού ή του δωματίου.
http://1.bp.blogspot.com

Τέλος, αν το υπνοδωμάτιό σας είναι μικρό, μία λιτή σκάλα μπορεί να γίνει ένα πρακτικό κομοδίνο, όπου -παρόλο που θα σας φανεί περίεργο- θα "χωράει" πολλά αντικείμενα, όπως το φωτιστικό, το βιβλίο και τα κοσμήματά σας.

www.poetichome.com

Αν σκεφτείτε και υλοποιήσετε κάποια αναλλακτική χρήση για την ξύλινη σκάλα σας, στείλτε τη μας σε φωτογραφία στο info@arcstudio.gr!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου