Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ανακύκλωση αντικειμένων και επίπλων

Η εποχή που διανύουμε προστάζει οικονομία και πράσινη συνείδηδη. Πως μπορούν αυτά να συνδυαστούν όσον αφορά τη διακόσμηση του σπιτιού μας; Η απάντηση είναι απλή: με την "ανακύκλωση" αντικειμένων και παλιών επίπλων. Μπορεί τα οικονομικά σας να μην σας επιτρέπουν να αγοράσετε καινούρια έπιπλα και διακοσμητικά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ανανεώσετε το σπίτι σας!
Σκεφτείτε δημιουργικά και αλλάξτε τη χρήση παλιών αντικειμένων. Για παράδειγμα μία παλιά καρέκλα μπορεί να χρησιμεύσει για κομοδίνο ή ένα παλιό παντζούρι βαμμένο σε έντονο χρώμα μπορεί να μετατραπεί σε stand για περιοδικά!

Μία αγαπημένη μου μετατροπή είναι αυτή της ξύλινης σκάλας [παλιάς ή καινούριας] σε ραφιέρα. Δεν πιάνει πολύ χώρο και μπορεί να "βολέψει" πολλά αντικείμενα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μπάνιο, στο υπνοδωμάτιο, ακόμα και στο σαλόνι.
Παλιές ξύλινες καρέκλες - ακόμα και αν είναι διαφορετικέε μεταξύ τους - βάφοντές τις σε διάφορα χρώματα, δίνουν μία νότα ανανέωσης και φρεσκάδας στην κουζίνα.

Ανασκουμπωθείτε λοιπόν και επανεφεύρετε χρήσεις για τα αντικείμενα που ήδη έχετε στο σπίτι σας. Μη διστάσετε να μου στείλετε mail με ερωτήσεις για οποιοδήποτε αντικείμενο ή χώρο του σπιτιού σας!

"Κλέψτε" ωραίες ιδέες από τους πίνακές μου στο pinterest: pinterest.com/arcdeco

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου