Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Σκαλί, σκαλί

Όπως έχω ξαναπεί, και θα το λέω συνέχεια, το σπίτι χρειάζεται προσωπική εργασία. Δεν αρκεί να αγοράσει κανείς ωραία έπιπλα. Πρέπει να "παίξεις" με τα διακοσμητικά, τα χρώματα και τις υφές έτσι ώστε το αποτέλεσμα να έχει την προσωπική σου σφραγίδα. Όταν έρθει η ώρα για ανανέωση -είτε γιατί χρειάζεστε μια αλλαγή είτε γιατί οι χώροι και τα έπιπλα δεν σας εξυπηρετούν πια- μπορείτε μεταποιόντας τα έπιπλα και τα διακοσμητικά που ήδη έχετε, να δώσετε νέο ύφος στους χώρους που θέλετε, πολύ οικονομικά. Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά. Ίσως, όμως, δεν είχατε σκεφτεί ως τώρα ότι μπορείτε να αλλάξετε αισθητική, τροποποιόντας τη σκάλα του σπιτιού σας!

Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε χρηστικά τη σκάλα, αντικαθιστόντας όλα τα πατήματα, με άλλα μεγαλύτερου πλάτους. Έτσι κάτω από κάθε πάτημα δημιουργείται ένα ράφι, στο οποίο μπορείτε να βάλετε βιβλία, διακοσμητικά ακόμα και κρυφό φωτισμό!

style-files.com

Για μία πιο rustic νότα, μπορείτε να επενδύσετε όλα τα σκαλοπάτια με ξύλα που φαίνονται παλαιωμένα. Αν αυτό το αποτέλεσμα σας φαίνετε πολύ βαρύ, σε επόμενο άρθρο θα σας δείξω πως να βάψετε τη σκάλα σας, δίνοντάς της πιο funky και ιδιαίτερο χαρακτήρα, όπως παρακάτω:

Τέλος, η σκάλα μπορεί να αποτελέσει μια χρωματιστή πινελιά! Βάψτε τους τοίχους λευκούς και μετά χρωματίστε με οριζόντιες λωρίδες όλα τα σκαλιά. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και χρησιμοποιείστε έντονα χρώματα. Αν έχετε παιδιά, αφήστε τα να διαλέξουν τα χρώματα και να σας βοηθήσουν στο βάψιμο! Θα το καταδιασκεδάσουν!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου