Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Φως! Άναψε!

Σημαντικό ρόλο στην συνολική αισθητική ενός χώρου παίζει ο φωτισμός. Όχι μόνο η ένταση και η απόχρωση του φωτισμού, αλλά και το ίδιο το φωτιστικό. Τοποθετόντας ένα εκκεντρικό φωτιστικό, αλλάζει όλο το δωμάτιο. Δεν είναι ανάγκη να αγοράσει κανείς καινούριο λαμπατέρ, μπορεί απλά να τροποποιήσει αυτά που ήδη έχει!
Μία ιδανική λύση για την κρεββατοκάμαρα, είναι να πάρεις το κλασικό χάρτινο, σφαιρικό φωτιστικό και να τοθ κολλήσεις ισόπαχες λωρίδες υφάσματος, είτε σε λευκό χρώμα, είτε να συνδυάσεις τα χρώματα του δωματίου. Προσπάθησε, όμως, να χρησιμοποιήσεις ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις (και ειδικά παλ χρώματα) έτσι ώστε να παραμείνει φωτιστική πηγή. Αρχίζοντας να τις κολλάς από το κάτω μέρος της σφαίρας και σιγά σιγά να ανεβαίνεις προς τα πάνω.

Σε μία άλλη παραλλαγή, μπορείς να κόψεις και να κολλήσεις λωρίδες από περιοδικά. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.


Αυτή η ιδέα μου αρέσει πραγματικά πολύ! Μπορείτε να βάλετε και τα παιδιά σας στο παιχνίδι! Προμηθευτείτε στρογγυλά, κεντητά σεμεδάκια (αν δεν έχετε παρακταθήκη από κάποια γιαγιά, μπορείτε να τα κεντήσετε μόνoi σας ή να αγοράσετε στη λαϊκή ή σε μαγαζιά με είδη κεντήματος). 

Φουσκώστε ένα μπαλόνι στο μέγεθος περίπου που θέλετε τη λάμπα. Περάστε τα σεμεδάκια με την κόλλα που χρησιμοποιούμε για ταπετσαρίες (θα τη βρείτε σε οποιοδήποτε χαρτοπωλείο) και αρχίστε να τα κολλάτε στο μπαλόνι. Φροντίστε το κάθε ένα να επικαλύπτι τις άκρες του άλλου, έτσι στο τέλος να μείνουν ενωμένα.
Αφού καλύψετε όλο το μπαλόνι, ξαναπεράστε τα ένα χέρι κόλλα και μετά κρεμάστε το μπαλόνι. Αφήστε το να στεγνώσει (μπορεί να χρειαστεί και ολόκληρη νύχτα). Σκάστε το μπαλόνι και το φωτιστικό σας είναι έτοιμο! 
Τέλος, μία πολύ πρωτότυπη ιδέα, είναι να πάρετε έναν καμβά σε όποιο μέγεθος θέλετε και να κολλήσετε πάνω του αυτοκόλλητα σε όποιο σχήμα θέλετε. Περάστε τον καμβά με λευκό σπρέυ και -αφού στεγνώσει- ξεκολλήστε τα αυτοκόλλητα. Τοποθετήστε τον και βάλτε λευκά φωτάκια από πίσω του. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου