Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Sex and the City House

Η πρωταγωνίστρια της σειράς που συνδέθηκε άμεσα με το στυλ και τη μόδα δεν θα μπορούσε να μένει σε ένα παραμελημμένο σπίτι. Φυσικά αναφέρομαι στην Carrie Bradshaw από το Sex and the City. Για τις ανάγκες της πρώτης ταινίας, το σπίτι της δημοσιογράφου υπέστει ένα γερό ρετουσάρισμα με αποτέλεσμα σε αρκετές σκηνές [και καθότι η ταινία προσωπικά μου φάνηκε βαρετή και ανούσια] παρατηρούσα τις διακοσμητικές λεπτομέρειες και όχι τους διαλόγους!
Και μπορεί να έχουν περάσει κάποια χρόνια από όταν είδαμε την ταινία στο σινεμά, οι τάσεις και οι λεπτομέρειες όμως μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σήμερα.
Το πρώτο πράγμα που παρατειρείς είναι το έντονο χρώμα στους τοίχους. Το αγαπώ αυτό το μπλε! Ίσως στην πραγματική ζωή, όμως, να είναι κουραστικό γι αυτό -αν θέλετε να το τολμήσετε- χρησιμοποιείστε το σε έναν ή δύο τοίχους του χώρου σας. Το συγκεκριμένο χρώμα ονομάζεται Electric Blue και είναι της εταιρίας Benjamin Moore. Μπορείτε να βρείτε παρόμοιες αποχρώσεις σε όλες τις εταιρίες.

Βρείτε κάποιον πίνακα που έχει σαν κεντρικό χρώμα το ίδιο χρώμα με τους τοίχους σας και κρεμάστε τον στο χωλ ή στο σαλόνι. Αν δεν βρίσκετε κάτι που να ταιριάζει, φτιάξτε έναν εσείς στον υπολογιστή σας και εκτυπώστε τον.

Αυτό το έντονο μπλε έχει συνδυαστεί με μοντέρνα, μινιμαλιστικά έπιπλα, όπως το γραφείο της Carrie.  Στην ταινία η ίδια λέει: "It’s all about the desk. If I find the desk the writing will come".
Μπορείτε να βρείτε κάποιο φθηνότερο λευκό γραφείο. Για παράδειγμα αυτό το γραφείο είναι το BESTÅ BURS από τα IKEA.
Ανάμεσα στα μοντέρνα έπιπλα διακρίνουμε πινελιές vintage ή μπαρόκ λεπτομεριών, όπως το ύφασμα των καναπέδων. Εξάλλου, αγαπάμε mix&match, οπότε ο συνδυασμός μινιμαλιστικών επίπλων με μπαρόκ καναπέ, μας αρέσει πολύ!

Ένα άλλο πολύ σημαντικό διακοσμητικό στοιχείο είναι τα χαλιά. Αυτά προσδίδουν χρώμα και ύφος σε ένα χώρο. Το χαλί στη ντουλάπα είναι το Margherita  της εταιρείας Marni και μπορείτε να το βρείτε στη The Rug Company. Όπως και το χαλί του σαλονιού, το οποίο είναι της ίδιας εταιρείας και λέγεται Overleaf. Αντιγράψτε αυτή την ιδέα, τοποθετόντας χαλιά με φυτικά μοτίβα για να δώσετε χρώμα και στυλ σε ένα μουντό δωμάτιο.
Έχοντας ένα τόσο μικρό διαμέρισμα, η Carrie έχει επιλέξει μία τουαλέτα επενδυμένη εξολοκλήρου με καθρέφτες. Η συγκεκριμένη λέγεται Hollywood Mirrored Vanity, όνομα πολύ ταιριαστό για τη συγκεκριμένη γυναίκα κατά τη γνώμη μου. Αντιγράψτε, λοιπόν, την ιδέα αυτή και χρησιμοποιήστε καθρέφτες για να μεγαλώσετε ένα χώρο. Προσωπικά δεν θα συνιστούσα ένα έπιπλο ή τραπέζι από καθρέφτη καθώς μπορεί να είναι αισθητικά όμορφα, στην καθημερινότητα όμως δεν είναι καθόλου πρακτικά. Θέλουν διαρκώς καθάρισμα από δαχτυλιές και σκόνη.
Ένα ακόμη έπιπλο με καθρέφτες είναι το τραπεζάκι του σαλονιού. Μικρό, στρογγυλό και φτιαγμένο εξ ολοκλήρου με καθρέφτες.
Πάνω από το κρεβάτι έχει βάλει πολλά μικρά κάδρα, τα οποία μπορεί να μην ταιριάζουν όλα μεταξύ τους, λειτουργούν όμως σαν ενιαίο σύνολο. Μία πολύ οικονομική λύση είναι να συνδυάστε αγαπημένες φωτογραφίες συγγενών και φίλων με πίνακες και σελίδες από περιοδικά και παλιά βιβλία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου