Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

For the love of books!

marvelouskiddo.blogspot.com
 Μεγάλωσα σε ένα σπίτι, όπου όλα τα δωμάτια είχαν τουλάχιστον μία βιβλιοθήκη και παρ' όλ' αυτά η μαμά μου γκρίνιαζε διαρκώς ότι δεν είχαμε αρκετό χώρο για βιβλία. Έτσι και τώρα στο δικό μου σπίτι, προσπαθώ πάντα να έχω χώρο για τα βιβλία μου. Τις περισσότερες φορές μου αρέσει να μην χρησιμοποιώ τη βιβλιοθήκη με την κλασική της έννοια. Έτσι κι αλλιώς, μέρος της ευχαρίστησης του να διαβάσω ένα βιβλίο, είναι το ψάξιμο, το να τραβάω ένα βιβλίο έξω από το ράφι, να το ξεφυλλίζω και μετά να αποφασίζω αν θα το διαβάσω ή όχι. Το οπτικό ερέθισμα της βιβλιοθήκης, της ίδιας σαν έπιπλο, της οργάνωσης ή όχι των βιβλίων, η ύπαρξη διακοσμητικών, συμβάλλει στη συνολική εμπειρία.
Μία εύκολη και ανέξοδη ιδέα είναι να αναδιοργανώσετε τα βιβλία που ήδη έχετε. Αν έχετε κλασική διακόσμηση, γυρίστε όλα τα βιβλία ανάποδα έτσι ώστε η ράχη τους να είναι προς τα μέσα. Μπορεί να μην είναι καθόλου πρακτικό, αλλά αν τα συνδυάσετε με λευκά διακοσμητικά, θα έχετε μία πολύ κομψή βιβλιοθήκη.
booksaremyfavouriteandbest.files.wordpress.com
booksaremyfavouriteandbest.files.wordpress.com
shelterness.com
 Αν σας αρέσουν τα πολλά χρώματα, οργανώστε τα βιβλία σας ανάλογα με το χρώμα του εξώφυλλου. Είτε έχετε πολλά βιβλία είτε λίγα, θα δώσετε έτσι μία χαρούμενη πινελιά στο χώρο. Μη σας απασχολεί το μέγεθος του κάθε βιβλίου, παρά μόνο το χρώμα. 
toxel.com
Αν έχετε λίγα βιβλία, μπορείτε να πάρετε δύο κομμάτια ξύλο (ή εναλλακτικά δύο μοντέρνα άγκιστρα τοίχου για κουρτίνες) και να τους περάσετε ένα φαρδύ λάστιχο (θα το βρείτε σε χρωματοπωλεία). Φροντίστε να καρφώσετε έτσι τα άγκιστρα ώστε το λάστιχο να είναι σχετικά τεντωμένο. Τοποθετήστε τα βιβλία ανάμεσα στις δύο πλευρές του λάστιχου.
buzzfeed.com
Μία ακόμη ωραία ιδέα, είναι να πάρετε ένα βιβλίο που δεν θέλετε, το οποίο να έχει σκληρό εξώφυλλο. Στο εσωτερικό του οπισθόφυλλου κολλήστε μία επίπεδη σιδερένια γωνιά. Βιδώστε τη γωνιά στον τοίχο και ακουμπήστε μερικά βιβλία πάνω στο αρχικό βιβλίο. Φροντίστε να βάλετε όσα βιβλία χρειάζονται για να σκεπαστεί η γωνιά. Μη βάλετε παραπάνω για να μην έχετε πρόβλημα με το βάρος. Τα βιβλία θα φαίνονται σαν να αιωρούνται στον αέρα!
digitalbusstop.com
Επίσης, αντί για μία κλασική βιβλιοθήκη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία μέθοδο αποθήκευσης κρασιών. Δηλαδή να δημιουργήσετε τετράγωνα σε 45 μοίρες, φτιάχνοντας έτσι μία πρωτότυπη βιβλιοθήκη.
babble.com
apartmenttherapy.com
booksaremyfavouriteandbest.files.wordpress.com
Τέλος, αν οι χώροι του σπιτιού δεν σας φτάνουν για τα βιβλία σας, αρχίστε να χρησιμοποιείτε λίγότερο συνηθισμένα σημεία. Το μπάνιο, το φανάρι της σκάλας, αλλά και η ίδια η σκάλα μπορούν να παίξουν το ρόλο της βιβλιοθήκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου