Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Μουσική στους τοίχους μου


pinterest.com/arcdeco
pinterest.com/arcdeco

Από τους απλούς λάτρεις του ραδιοφώνου μέχρι και τους επαγγελματίες μουσικούς, όλοι αγαπάνε τη μουσική. Χρησιμοποιόντας μουσικά όργανα που δεν χρησιμοποιείται πια ή με πιο απλούς τρόπους μπορείτε να διακοσμήσετε το σπίτι σας. Η πιο απλή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα αυτοκόλλητο τοίσου με το αγαπημένο σας όργανο. Είτε σε λευκό τοίχο είτε σε χρωματιστό, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ωραίο και πλήρως αναστρέψιμο, αφού όταν το βαρεθείτε απλά το ξεκολλάτε.
ideas.thenest.com
Διαλέξτε την παρτιτούρα από το αγαπημένο σας κομμάτι και μεγενθύνετέ τη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρη την παρτιτούρα ή μόνο ένα κομμάτι της. Κορνιζάρετέ τη και κρεμάστε τη στο σαλόνι ή την κρεββατοκάμαρα.

pbteen.com
Μία πολύ οικονομική ιδέα είναι να δημιουργήσετε το περίγραμμα και κάποιες λεπτομέρειες ενός μουσικού οργάνου από σύρμα. Αν έχετε ανοιχτόχρωμο τοίχο, πρωτιμήστε σκουρόχρωμο σύρμα έτσι ώστε να κάνει αντίθεση. Για βοήθεια μπορείτε να πάρετε την εικόνα που θέλετε και να την ξεπατικώσετε με απλές μολυβιές. Το σχήμα που δημιουργήσατε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μπούσουλας για την κατασκευή σας.
pinterest.com/arcdeco
Μπορείτε να βάψετε την πόρτα του δωματίου σας έτσι ώστε να θυμίζει πλήκτρα πιάνου. Ζωγραφίστε πρώτα με μολύβι τα περιγράμματα και στη συνέχεια βάψτε τα μαύρα τμήματα. Επειδή το σχήμα έχει λεπτές γραμμές, προσπαθήστε να έχετε όσο πιο σταθερό χέρι μπορείτε και μη βιάζεστε.

houzz.com
pbteen.com
dailydreamdecor.com

 Αν εσείς ή κάποιο άλλο μέλος του σπιτιού σας παίζεται κάποιο μουσικό όργανο, μην το κρύβεται σε κάποια ντουλάπα. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολύ καλαίσθητα στηρίγματα τοίχου, μερικά από τα οποία έχουν και ενσωματωμένο φωτισμό. Είτε έχετε μόνο ένα όργανο είτε πολλά, κρεμάστε τα στους τοίχους. (Που να το ήξερα όταν έμενα με τον αδερφό μου και τον κυνήγαγα γιατί γέμιζε το σπίτι με τις κιθάρες του!)

houzz.com
Μία ακόμη πιο εύκολη πρόταση είναι να χρηισμοποιήσετε παλιά τμήματα από ντραμς για τραπεζάκια. Τοποθετήστε ένα στρογγυλό τζάμι (με διάμετρο ελαφρώς μεγαλύτερη από τη ντραμς) και το τραπεζάκι είναι έτοιμο.
styled-living.blogspot.co.uk
Μπορείτε, επίσης, να τοποθετήσετε ένα τζάμι ελαφρώς μικρότερο, έτσι ώστε να μην φαίνεται καθόλου. Είναι μία πολύ ωραία λύση, ειδικά για κομοδίνο.
Αν το κομμάτι που έχετε δεν ταιριάζει με το χώρο σας, μπορείτε να το επεξεργαστείτε, να το βάψετε όπως ακριβώς σας αρέσει.
fleaingfrance.com
Δεν χρειάζεταιν να έχετε ροκ διακόσμηση για να ενσωματώσετε ένα μουσικό όργανο στο χώρο σας. Με τα κατάλληλα χρώματα και μεγέθη θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι.
livingwithlindsay.com
boredpanda.com
Επίσης, τα παλιά ντραμ μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε πρωτότυπα φωτιστικά.
apartmenttherapy.com
Τέλος, μία πολύ δραστική μετατροπή -την οποία θα την πρότεινα μόνο αν έχετε καποιο τελείως κατεστραμμένο πιάνο, το οποίο δεν επιδέχεται επιδιόρθωση- είναι να μετατρέψετε το κυρίως σώμα του σε βιβλιοθήκη. Αφαιρώντας τα πόδια και το εσωτερικό, κρεμάστε το κάθετα στον τοίχο. Βάψτε μερικές σανίδες στο ίδιο χρώμα και καρφώστε τις στα επιθυμητά ύψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου