Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Τα λόγια σου με καίνε, γιατί είσαι μανεκένε!

Μία ωραία και πρωτότυπη διακοσμητική πρόταση είναι να χρησιμοποιήσετε μανεκέν. Και φυσικά δεν εννοώ κάποιο πραγματικό μοντέλο, αλλά τις κούκλες που χρησιμοποιούν τα μαγαζιά ένδυσης και τα φιγουρίνια που χρησιμοποιούν οι μοδίστρες ή μέρη αυτών. Εκτός από το αισθητικό κομμάτι, θα διαπιστώσετε πόσο πρακτικά είναι.
apartmenttherapy.com
apartmenttherapy.com
Για πιο δραματικό τόνο, χρησιμοποιήστε ένα μανεκέν σε χρωματική αντίθεση με τον τοίχο. Ανάλογα με τις εποχές βάλτε πάνω του κολιέ, φουλάρια, παλτό ή ότι ρούχα φοράτε εκείνη την περίοδο. Σε καθημερινή βάση μπορείτε να βάζετε τα ρούχα που θα φορέσετε την επόμενη μέρα, ενώ όταν περιμένετε επισκέψεις φορέστε του το πιο εντυπωσιακό σας σύνολο ή κόσμημα.
hearthomemag.co.uk
vaidadeincomum.wordpress.com
Αν προτιμάτε πιο ήπιους τόνους, βρείτε ένα μανεκέν στα χρώματα που είναι και ο χώρος που θα το βάλετε. Το πιο λογικό είναι να το βάλετε στην κρεββατοκάμαρα, όπου εκτός από διακοσμητικό, θα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε και για καλόγερο ή κοσμηματοθήκη για τα κολιέ και τις καρφίτσες σας.
pinterest.com/arcdeco
jonesdesigncompany.com
Δεν είναι ανάγκη όμως να περιοριστείτε στην κρεββατοκάμαρα. Ένα μανεκέν με εντυπωσιακό σχέδιο, μπορεί να αποτελέσει fashion statement για το σαλόνι ή ακόμα και την τραπεζαρία. Δείτε το περισσότερο σαν διακοσμητικό αντικείμενο.
archiphile.tumblr.com
Σε ένα σπίτι με πιο ρομαντική διάθεση, ταιριάζει καλύτερα ένα φιγουρίνι από μεταλλικό πλέγμα. Μπορείτε να το τοποθετήσετε κοντά στην είσοδο, εν είδει καλόγερου ή κρεμάστρας.
livecreatingyourself.com
kikareichert.com.br
Φυσικά αν έχετε μικρούς χώρους, θα ήταν λάθος να τους μπουκώσετε με ένα τόσο μεγάλο αντικείμενο. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι αυτών. Είτε είναι το πάνω μισό μιας κούκλας βιτρίνας, είτε ένα πιο κομψό αντίγραφο.
notonthehighstreet.com
Μετατρέψτε ένα απλό χέρι σε μοντέρνο φωτιστικό, τυλίγοντας γύρω του μία λάμπα με ένα καλώδιο σε έντονο χρώμα. [Πληροφοριακά να σας πω ότι το συγκεκριμένο φωτιστικό που βλέπετε στη φωτογραφία πουλιέται 132.58!! Εσείς μπορείτε να το φτιάξετε πολύ πολύ φθηνότερα και με το ίδιο αποτέλεσμα.]
kikareichert.com.br
pinterest.com/arcdeco
Μία αγαπημένη χρήση είναι να πάρετε ένα χέρι, να το τοποθετήσετε στο κομοδίνο σας και να το μετατρέψετε σε μπιζουτιέρα. Δεν είναι τόσο μακάβριο όσο ακούγεται! Ιδανικά, θα βρείτε ξύλινα χέρια [σαν αυτό στην πρώτη φωτογραφία] σε μαγαζιά με είδη σχεδίου.
atwestend.com
Τα χέρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σχεδόν οποιαδήποτε χρήση θέλετε. Μία ωραία ιδέα είναι να βάλετε 2-3 δίπλα στην είσοδο για να βάζετε τα κλειδιά και τα ψιλά σας ή...
kikareichert.com.br
...ακόμα και για να βάλετε τις χαρτοπετσέτες σε ένα γεύμα με φίλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου