Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Το κλειδί της διακόσμησης

Πρόσφατα μετακόμισα σε άλλη χώρα. Όπως είναι λογικό άφησα το σπίτι μου, αλλά ήθελα να κρατήσω ζωντανές τις ωραίες στιγμές που έζησα σε αυτό. Αυτό ήταν το πρώτο σπίτι που έμεινα με τον άντρα μου, σε αυτό μαζευόμασταν συγγενείς και φίλοι, σε αυτό γιόρτασα όλες τις σημαντικές στιγμές των προηγούμενων χρόνων. Ήθελα, λοιπόν, να χρησιμοποιήσω διακοσμητικά στο καινούριο μου σπίτι κάτι από το παλιό. Έτσι αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το κλειδί της εξώπορτας. Σαν background χρησιμοποίησα ένα χάρτη της Αθήνας [και συγκεκριμένα της περιοχής που μέναμε με τον άντρα μου].
Φαίνεται κάπως έτσι. Μόλις βρω χρόνο θα βγάλω μία φωτογραφία της δικής μου πρότασης.
Αν έχετε αλλάξει περισσότερα σπίτια, βάλτε το κλειδί από το καθένα στην κορνίζα. Αν έχετε ωραίο γραφικό χαρακτήρα γράψτε κάτω από το καθένα τη διεύθυνση του σπιτιού στο οποίο ανήκει.
 
 

Δεν είναι ανάγκη τα κλειδιά που θα χρησιμοποιήσετε να σημαίνουν κάτι για εσάς. Μπορεί απλά να σας φαίνονται όμορφα. Προσωπικά μου αρέσουν πολύ τα παλιά κλειδιά [skeleton keys]. Μπορείτε να βρείτε τέτοιου είδους σε παλαιοπωλεία ή ακόμα και στο ebay. Διακοσμητικά υπάρχουν πολλές προτάσεις! Αν έχετε 4-5 κλειδιά βάλτε τα όλα μαζί σε μία κορνίζα. Για φόντο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χαρτί με σχέδια ή ένα μονόχρωμο.
 
 
Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κλειδιά από παλιές ντουλάπες. Μην περιοριστείτε στο πως θα τα τοποθετήσετε. Βάλτε μερικά με το "κεφάλι" προς τα κάτω.
Μία άλλη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε μία κορνίζα για κάθε κλειδί. Κρεμάστε τις κορνίζες συμμετρικά ή τελείως ελεύθερα.
 
Αν σας φαίνονται βαρετά όλα αυτά ίσως μία δόση χρώματος να σας κινήσει το ενδιαφέρον! Βάψτε τα κλειδιά σε κάποιο έντονο χρώμα [κάποιο που να υπάρχει ήδη στον χώρο σας] και χρησιμοποιήστε το ίδιο χρώμα στην κορνίζα. Επιλέξτε κάποιο άλλο χρώμα για φόντο. Εναλλακτικά,  συνδυάστε δύο έντονα χρώματα για τα κλειδιά, αλλά κρατείστε την κορνίζα σε ήπιους τόνους.
 
 
Ή -ακόμα- ξεφύγετε τελείως από τις κορνίζες. Αν έχετε πολλά κλειδιά, κρεμάστε ελεύθερα στον τοίχο. Αν προτιμάτε την τάξη, κρεμάστε τα σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο, έτσι ώστε από μακρυά να δίνουν την  ψευδαίθηση της κορνίζας.
 
 
 
 
Επίσης μπορείτε να φτιάξετε διακοσμητικά για το μπαλκόνι ή την αυλή σας. Κρεμάστε με σπάγκο ή πετονιά τα κλειδιά από ένα κομμάτι ξύλο. Το πόσο συμμετρική ή όχι θα είναι η κατασκευή εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Αν θέλετε βάψτε τα σε όποιο χρώμα σας αρέσει. Κάθε φορά που φυσάει ο άνεμος, αυτά θα κουδουνίζουν [Τώρα το αν αυτό είναι καλό ή κακό, θα μου το πείτε εσείς!]
 
 
 
Όπως πάντα κράτησα για το τέλος μία ιδέα για τους πιο μερακλήδες. Αν έχετε τον χρόνο και την υπομονή, Δημιουργήστε με σύρμα το καπέλο ενός φωτιστικού. Στη συνέχεια, κρεμάστε από αυτό όσα κλειδιά μπορείτε να βρείτε. Γνώμη μου: όσο πιο συμμετρικά και τακτοποιημένα τα βάλετε, τόσο πιο καλαίσθητο αποτέλεσμα θα έχετε!
 
Και μία παράκληση: αν τυχόν κάνετε κάποια από αυτές τις ιδέες, στείλτε μου μία φωτογραφία! Ειδικά αν προτιμήσετε την τελευταία!

Πηγή φωτογραφιών:
pinterest.com
younghouselove.com
mamiejanes.blogspot.com
thriftydecorchick.blogspot.com
restorationhardware.com
lowescreativeideas.com
vi.sualize.us
spearmintdecor.com
designwithinjewelry.com
diyrefashion.com
yesandamenblog.blogspot.com
cactuscreekdaily.com

2 σχόλια: